Ce este acela un ulei purtator si cum il alegem?

 
     Varianta cea mai usoara de a intra in contact cu uleiurile este difuzarea, dar cea mai utila este aplicarea topica deoarece procesul de ingerare este de cca 60%, fata de 19% in cazul difuzarii.Pentru aplicarea topica, avem nevoie si de un ulei vegetal, un ulei „purtator”.
     Ce este un ulei „purtator”? Este un ulei vegetal cu putin miros,folosit pentru diluarea uleiului esential. Spre deosebire de cel din urma, uleiul vegetal nu este volatil si pot fi tinute la temperatura camerei.Desi tindem sa credem ca uleiul esential este mai slab, mai diluat, ne inselam, rolul uleiului purtator fiind cel de absorbtie mai lenta, deci o eficacitate mai crescuta a uleiului esential.Diluarea este de asemenea necesara in cazul a anumitor uleiuri „calde” si este intotdeauna o idee buna in cazul copiilor sau a persoanelor cu piele sensibila.

   Care este cel mai bun ulei vegetal?

   Cea mai importanta caracteristica a acestuia este puritatea.Daca acesta nu este pur, poate schimba rezultatele sau beneficiile uleiului esential.
    Substantele grase gen vaselina, untul, grasimile nu pot fi folosite ca ulei vegetal deoarece inhiba uleiul esential, si acestea nu pot fi absorbite in piele.
    Voi scrie mai jos cateva caracteristici ale unor uleiuri vegetale mai des folosite.

   Uleiul fractionat de cocos


    Uleiul de cocos este foarte bogat in antioxidanti si vitamina E, insa folosit in varianta solida acesta nu permite trecerea la nivel celular, de aceea este recomandat cel fractionat, care este lichid, lanturile de acizi grasi fiind separati.Nimic nu este adaugat uleiului insusi pentru a-l face asa.DoTerra va pune la dispozitie de asemenea acest tip de ulei vegetal.


  Uleiul de migdale dulci


  Uleiul de migdale dulci este acel ulei pe care il poti folosi pentru aproape orice, fiind atat de bogat in elemente nutritive, antioxidanti si acizi grasi esentiali. Uleiul are astfel o actiune foarte eficienta asupra pielii, parului si intregului organism. Acest ulei de migdale dulci este obtinut prin presarea migdalelor, fara a folosi alte procedee, astfel incat calitatile naturale sa se pastreze in totalitate. Din acest motiv,vei gasi si prezentarea de ulei de migdale dulci presat la rece, virgin sau pur.

     Atentie insa la persoanele alergice la nuci, deoarece uleiul de migdale se produce in aceleasi fabrici ca si uleiul de arahide.

  

  Uleiul din seminte de struguri
   

 Uleiul din samburi de strugure are o formula care este usor absorbita de piele, accelereaza regenerarea celulelor pielii, dar are si proprietati antiseptice si hidratante.De aceea, acesta este folosit adesea pe post de ingredient de baza in produsele cosmetice, incepand de la cremele anti-imbatranire si pana la produse pentru ingrijirea parului degradat.

  
  Uleiul de masline

  Uleiul de masline este bogat atat in vitamine, cat si in minerale.Acesta este greu, uleios, are un miros puternic ceea ce inseamna ca acesta poate supravietui mirosului uleiurilor esentiale.Uneori poate da iritatii pe piele celor cu pielea sensibila.



  Pe langa aceasta lista,eu folosesc de asemenea si uleiul de morcov pentru mastile de par cu uleiuri esentiale si pentru spray-ul autobronzant.
  Ca si ulei purtator, eu prefer uleiul de jojoba sau struguri datorita faptului ca se absorb mai rapid in piele.

 Odata ce ati gasit uleiul purtator cu care rezonati,puteti incepe diluarea in functie de raportul de dilutie de care aveti nevoie si cu care voi reveni in urmatorul articol.

  Despre puritatea uleiurilor esentiale DoTerra puteti vedea si AICI.



   Dacă ai cont doTERRA, vei putea achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA la preţ de WHOLESALE (depozit), cu 25% reducere faţă de preţul de RETAIL. În plus, vei beneficia de promoţiile lunare care includ produse gratuite sau la reducere, puncte cadou şi chiar recompense în bani. Totul fără să ai vreo obligaţie precum comenzi lunare sau achiziţii de anumite valori.
Pentru a avea un cont doTERRA ai două opţiuni: – plăteşti o taxă de 25 Euro (TVA inclus) pentru crearea contului (primeşti broşura doTERRA cu informaţii despre uleiurile esenţiale şi diferite produse) – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU TAXĂ CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ dōTERRA Essentials Booklet + Enrolment Fee ŞI APOI ADAUGĂ CE ALTE PRODUSE ÎŢI DOREŞTI
– achiziţionezi unul dintre pachetele de înscriere (Enrolment Kits) care includ mai multe uleiuri esenţiale, difuzoare şi alte produse de îngrijire.aici – CREEAZĂ-ŢI UN CONT CU UN PACHET DE ÎNSCRIERE CU UN CLICK AICI ŞI DUPĂ CE AI COMPLETAT DATELE PERSONALE SELECTEAZĂ UNUL DINTRE PACHETELE DE ÎNROLARE DIN LISTA PE CARE O VEI AVEA PE ECRAN ŞI MAI ADAUGĂ ALTE PRODUSE DACĂ ÎŢI DOREŞTI.


Poţi achiziţiona uleiurile esenţiale, blendurile, suplimentele şi difuzoarele doTERRA direct din magazinul online.Preţul acestora este cel de RETAIL (de raft). După ce selectezi limba şi ţara de destinaţie (Europe), poţi căuta şi adăuga în coş orice produs doreşti. Plata se face cu cardul. Produsele vor ajunge la tine în 5 zile lucrătoare.



  


**Dacă ai nevoie de ajutor pe durata procesului de înscriere sau achiziţie a produselor ma poţi contacta pe Facebook pe pagina Mommy’s oils and emotional life support sau la numarul de telefon 0753819132.


Please,let your feedback on the comment!




*Informațiile conținute în acest website au scop educațional și nu de diagnostic, prescripție sau tratament al niciunei afecțiuni medicale. Acest website nu are intenția de a înlocui, de a anula sau de a intra în conflict cu sfaturile date de către medicii dumneavoastră. Intenția autorilor acestui website este de a oferi informații de natură generală, folosite ca adjuvant în tratamentele medicale prescrise de către profesioniștii din domeniul medical. Nu ne asumăm nicio răspundere fată de folosirea informațiilor conținute în acest website.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s